Програма

20-03-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Незадолжително, реприза
7:35
Македонска забавна музикамузика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Пријатели, хумористична серија
14:00
Автомагазин - нова сезона, реприза
14:25
Топ шоп
14:40
Мускетарите, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Фчерашни новости, реприза
16:30
Франкофонија, документарна програма
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:50
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Љубовна драма чије дејствие се одвива во Њујорк во педесеттите години од минатиот век кога истополната врска била речиси кривично дело. Млада фотографка се вљубува во средовечната Керол која минува низ тежок развод...Филм снимен според романот „Цена на солта“ на Патриша Хајсмит. Награден со „Квир палма“, номиниран за пет „Златни глобуси“ и шест „Оскари“. Режија: Тод Хејнс, Улоги: Кејт Бланшет, Руни Мара, Сара Паулсон https://www.youtube.com/watch?v=H4z7Px68ywk
Керол (Carol -2015) 118 минути, игран филм
23:55
Топ тема на Ваша страна - реприза, дебатна емисија
21-03-2017
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм, игран филм
3:00
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Ајде дома, реприза
7:45
Македонска забавна музикамузика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, утринска програма
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Господин Селфриџ, сериски филм
14:25
Топ шоп
14:35
Код со Снежана Лупевска Созен, информативна програма
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Судијката од Седер Ков, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: По бурната афера со една од своите студентки, професорот Дејвид е принуден да се сели од Кејптаун во Источен Кејп, кадешто станува жртва на постапардхејтската политика. Режија: Стив Џејкобс Улоги: Џон Малкович, Џесика Хејнс, Натали Бекер https://www.youtube.com/watch?v=Z1CXdX9L7rA&index=5&list=PLv9HqleeXjvrNLcIZ-BeULCHKJqe51d9T
Обесчестен (Disgrace - 2008) 119 минути), игран филм
23:55
Топ тема - реприза, дебатна емисија

22-03-2017

1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм, игран филм
3:00
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музикамузика
7:25
Пасија, документарна програма
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Информа
13:40
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
14:35
Топ шоп
14:50
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Наследство, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Привлечени од нови партнери, Сузана и Бил одлучуваат да се разведат. Нивната ќерка Мејси е растргната меѓу желбите и борбата на двајцата. Тивкото девојче станува сведок на себичноста и неодговорноста на своите родители... Режија: Скот Мекгихи. Улоги: Џулијан Мур, Александар Скарсгард, Стив Куган https://www.youtube.com/watch?v=AHLBICAqBjM
Што знаеше Мејси (What maisie knew - 2008) 119 минути, игран филм

24-03-2017

0:05
Топ тема на Ваша страна - реприза, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм, игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музикамузика
7:20
Гардини, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Ајде дома, реприза
14:05
Топ шоп
14:30
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:10
Наследство, сериски филм
17:05
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Двајца стари пријатели во доцна старост, размислуваат за прошлоста, сегашноста, убавината и апсурдноста на животот. За разлика од своите врсници, не се оптоварени со минливоста на времето и храбро се соочуваат со фактот дека времето за живот кое им преостанува е всушност сосема кратко. Режија: Паоло Сорентино, Улоги: Мајкл Кејн, Харви Кајтел, Рејчел Вајс https://www.youtube.com/watch?v=-T7CM4di_0c
Младост (Youth - 2015) 124 минути, игран филм

25-03-2017

0:05
Топ тема - реприза, дебатна емисија
1:15
Гласот на Америка, вести
1:25
Игран филм, игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска забавна музикамузика
7:15
Код со Снежана Лупевска Созен, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Градини, реприза
14:05
Пријатели, хумористична серија
14:30
Топ шопреприза
14:45
Мускетарите, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Наследство, сериски филм
17:00
Разоткривање, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Ескобар, играна серија
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Режисерката Маргерита снима филм со познатиот американски актер, Бери Хагинс, кој создава многу главоболки за време на снимањето. Покрај проблемите на работа, Маргерита се обидува да остане смирена соочувајќи се со болеста на нејзината мајка и справувањето со пубертетот на ќерка и. Режија: Нани Морети, Улоги: Маргарита Бај, Џон Туртуро, Џулија Лацарини, како и самиот режисер Нани Морети https://www.youtube.com/watch?v=q4tQ6VvPPc4
Мојата мајка (Mia Madre - 2015)/ 106 минути, игран филм

26-03-2017

0:05
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, ветси
1:20
Игран филм, игран филм
3:00
Утринска на Телма, утринска програма (р)
4:30
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика
8:00
Македонска забавна музика
9:10
Топ шоп
9:30
0м+, емисија за деца и родители
10:20
Вести - Невести, реприза
10:30
Незадолжително, реприза
11:10
Топ шоп
11:30
Телма амбуланта, реприза
12:20
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)
13:25
Телма Вет, емисија за миленичиња
13:55
Топ шоп
14:15
Фчерашни новости, реприза
14:40
Автомагазин - нова сезона, емисија за автомобили
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Содржина: Најпродаваниот новелист Лиам е на пат кон Портланд. Случајната средба со убавата критичарка Софи навестува нова љубовна приказна. Софи му ја открива поранешната бурна љубовна врска со познат спортиста Лиам го крие идентитетот. Но тајната не може да остане вечно скриена... Режија: Марк Грифитс, Улоги: Ејми Акер, Дилан Брус https://www.youtube.com/watch?v=aY_FxDzn1Tk
Љубовта напиша роман (A Novel Romance - 2015) 86 минути, игран филм
17:40
Соржина: Откако се верени и официјално, Грејс ги изненадува сите со плановите за голема свадба. Разочарана од незаинтересираноста на Оливиа за нејзината венчавка, дополнително незадоволство и прави сознанието дека Вил му го продал на Ворен, својот дел од семејниот имот. Лук дознава дека Мет е исчезнат... https://www.youtube.com/watch?v=1C3LSC3d8l8
Седар Ков, седма пизода, Во напад, сезона 3, сериски филм
18:30
Вести, информативна програма, информативна програма
19:15
Еден на еден со Жарко Димитриевски, забавна емисија, забавна емисија
20:10
Содржина: Низ Фортитуд се крева паника откако се шири веста за вториот напад. Дан и Мортон мораат да работат здружено а Френк се надева дека последните случувања ќе го ослободат Лиам.
Фортитуд (Fortitude), седма епизода, сезона 1, сериски филм
21:30
Вести, информативна програма, информативна програма
22:05
Содржина: Кејт и Џеф се подготвуваат да ги празнуваат своите неверојатни 45 години љубов. Неколку дена пред забавата и во полн ек на еуфорија, пристигнува неочекувано писмо кое ќе фрли сенка на сето минато. Кејт почнува да се прашува: Била ли вистинска љубовта? Филм кој доби 22 награди и 50 номинации. Режија: Ендру Хејг, Улоги: Шарлот Рамплинг и Том Кортни https://www.youtube.com/watch?v=Tg5cpiX18TA
45 години (45 years - 2015) 91 минута, игран филм премиера

27-03-2017

1:15
Игран филм, игран филм
3:15
Утринска на Телма, реприза
6:00
Македонска народна музика
6:30
Македонска забавна музика
7:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)
7:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
8:00
Македонска народна музика
9:00
Македонска забавна музика
10:00
Топ шоп
10:30
Вести - Невести,
10:40
0м+, емисија за деца и родители
11:20
Топ шоп
11:35
Градини, емисија за уредување на градини
12:15
Телма амбуланта, реприза
13:10
Топ шоп
13:30
Ајде дома, сезона 9
14:20
Храна и вино, реприза
15:20
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
16:30
Вести, информативна програма
17:00
Содржина: Френк трпи тортура цел живот од неговиот постар брат Брус. Понижувања, јавни посрамотувања и подсмев и сето тоа документирано на видео снимки. Токму кога верува дека работите се сменети, почнува неговата најголема ноќна мора...Брус снима ново срамно видео....ама на Френки му пукна филмот! Режија: Џордан Робертс, Улоги: Чарли Хунам, Лизи Каплан, Крис Нот и Крис О Дауд https://www.youtube.com/watch?v=vmXwMTd89No
На Фрекни му пукна филмот (3,2,1... Frenkie go Boom -2012) 89 минути, игран филм
18:40
Незадолжително, премиера, премиера
19:30
Вести, информативна програма, информативна програма
20:15
Фчерашни новости, забавна емисија, забавна емисија
20:40
Франкофонија, документарна програма
21:00
Содржина: Том се подготвува да го изврши најсмелото злосторство во својата кариера но неочекуваната ситуација го принудува да се соочи со своите најголеми стравови... https://www.youtube.com/watch?v=4abNkBDOZNA
Жилетите од Бирмингем, шеста епизода, сезона 3, сериски филм, сериски филм
22:30
Вести, информативна програма, информативна програма
23:00
Содржина: Во малото гратче Милбрук, вооружен грабеж, го претвора добродушниот угостител Том во локален херој. Набргу и неговиот идиличен семеен живот се претвора во пекол... Режија: Дејвид Кроненберг, Улоги: Виго Мортенсен, Марија Бело и Ед Харис https://www.youtube.com/watch?v=89oWVqLOXMw
Историја на насилството ( A History Of Violence - 2005) 96 минути, игран филм премиера
1:05
Фчерашни новости, репризџа
1:30
Игран филм, игран филм
3:10
Ајде дома, реприза
3:45
Утринска на Телма, реприза
6:00
Македонска народна музика
6:30
Македонска забавна музика
7:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)