Пливање

МАРКО БЛАЖЕВСКИ ГО СОБОРИ ДРЖАВНИОТ РЕКОРД НА 400 М. МЕШАНО

ПЛИВАЊЕ
Блажевски го собори рекордот на Маленко стар 15 години за 25 место на СП во Доха

БЕЗ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ НА СП НО СО МАКЕДОНСКИ РЕКОРДИ

ПЛИВАЊЕ
Марко Блажевски на 200 метри слободно го собори македонскиот рекорд на Александар Маленко стар 20 години.

БЕЛГИЕЦОТ РИКЕМАН ПОБЕДИ НА ОХРИДСКИОТ МАРАТОН

ПЛИВАЊЕ
Брајан Рикеман од Белгија е победник на 28-мо издание на Охридскиот пливачки маратон,откако во неизвесен финиш беше побрз од Поп Ацев.

ТИНЕЈЏЕРОТ ПИТИ ПОСТАВИ СВЕТСКИ РЕКОРД НА 50 МЕТРИ ГРАДНО

ПЛИВАЊЕ
По двете злата на 100 метри градно и во миксот 4 по 200 метри мешано, 19-годишниот Адам Пити најави возбудувања и на 50 метри градно.

АНАСТАСИЈА ОДНОВО СОБОРИ НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД

ПЛИВАЊЕ
Македонската пливачка Анастасија Богдановски за златниот медал на митингот во Мериленд постави нов државен рекорд на 100 метри грбно.

МАРКО БЛАЖЕВСКИ СО РЕКОРД НА 200 МЕТРИ ГРАДНО

ПЛИВАЊЕ
БЛАЖЕВСКИ ГО ПОДОБРИ ДРЖАВНИОТ РЕКОРД ЗА 4 СЕКУНДИ И 34 СТОТИНКИ

БЛАЖЕВСКИ И БОГДАНОВСКИ ОСТВАРИЈА НОВИ МАКЕДОНСКИ РЕКОRДИ

На пливачки митинзи во САД Марко Блажевски и Анстасија Бограновски постигнаа нови најодбри времиња на 200 м мешано односно 100 м грбно.

Pages

Subscribe to RSS - Пливање